Kartoffel solist. Læggekartofler Solist 2 kg

Læggekartofler Solist 2 kg

Kartoffel solist

Kartoffelsorter smager forskelligt og er klar til optagning på forskellige tidspunkter hen over sommeren. Ønsker du at tage kartofler op til opbevaring, anbefaler vi, at det gøres en tør og lun efterårsdag. Im Nachbau ist die Sorte nach meiner Erfahrung nicht sehr ertragreich. Marabel Kartoflen er oval med gul skræl og har en mild smag. Skrub kartoflen grundigt ren for jord, og tilbered kartoflen som du plejer med skrællen på. Solist er en meget tidlig og fastkogende sort, der kan nydes tidligt på sæsonen.

Nächster

Kartoffelsorter

Kartoffel solist

Virkelig godt konsistens og smag. Kartoflen er middel kogefast og derfor velegnet til kogning og til at tilberede i ovnen - gerne med skrællen på. Dermer sparer du yderligere energi. Spis den med det samme, den er knap så holdbar som de øvrige. At en kartoffel er stor og ligner en bagekartoffel er ikke nok.

Nächster

Læggekartofler 2 kg pose. Køb online. Fra 34 kr. Dyrk selv. Vælg mellem 17 sorter.

Kartoffel solist

King Edwards er ikke særlig produktiv, men mange dyrker den for deres blomstrende tekstur og dens smag. Vi anbefaler, at du lægger knoldene i en dybde af 5-6 cm. Frieslander, Asparges, Solist og Sava. Du kan vælge mellem 1 eller to kilo. Anvendelse: Traditionel dansk landsort Tidlighed: Sen Bintje er en gammel og meget velkendt sort, som vi i Danmark har dyrket i mange år.

Nächster

'Solist'

Kartoffel solist

Blå Kongo Blå Kongo er som navnet siger en blå gennemfarvet kartoffel, som også beholder farven efter tilberedning. Optimal opbevaring er vist 10 grader og mørkt. Skal ikke i jorden alt for tidligt, så går den i stå, forspir fra marts og sæt den ud når jorden er 8-10 grader. Ovale regulære med god ensartethed i størrelsen. Folva Folva er en nyere dansk sort.

Nächster

Dyrke kartofler

Kartoffel solist

Knolde er oftest lige store og ensartede. Læg sorten forholdsvist tæt for at imødegå produktion af mange store knolde. Så tænk over hvilken størrelse kartoffel I godt kan lide at spise. Der er også forskel på, om de har resistens overfor brok, nematoder og kartoffelskimmel, så det er også værd at tage med i valget af læggekartofler. Et af problemerne ved at dyrke dine egne kartofler, er at få dem store nok, så du ikke ender med en masse bittesmå kartofler.

Nächster

Sådan dyrker du de tidlige kartofler

Kartoffel solist

Ekstra tidlige kartoffelsorter Solist Mange ens buttet-ovale middelstore knolde. Kartoflerne skal først lægges ud, når nattefrosten er overstået og jorden minimum er 8 grader. Forspir fra marts, og i jorden når når temperaturen i jorden er 8-10 grader. Fordi knolden er meget kogefast er sorten særligt god til salat. Den fremstilles ved at grave et hul i jorden, og fylde det med halm, der isolerer mod frost.

Nächster

'Solist'

Kartoffel solist

De nye kartofler har løs skræl, som er let at skrabe eller vaske inden brug. Normalt er kartofler egentlig ikke noget jeg går så meget op i, men der irriteret mig helt vildt at få fat i den forkerte slags når jeg skal lave pommes frites. Det virker som et lille , og kartoflerne vokser endnu hurtigere i den opvarmede jord. Hvornår kan jeg høste kartoflerne? Kartoffelsalat lavet på aspargeskartoflen er en oplevelse helt for sig selv. Sava er brokresistent og let at dyrke. Det er vigtigt du er med på planten kræver varme, den kan ikke dyrkes som almindelig kartoffel, den vil have 21 grader eller over i lang tid, så dyrk i drivhus eller overdækket hele perioden.

Nächster

Sorter

Kartoffel solist

De smager godt helt nyopgravede og nykogte med smør og persille. Før var en kartoffel, bare en kartoffel. Kartoflerne lægges forsigtigt, så spirerne ikke knækker af. Hyp den et par gange, høst når blade og stængel visner ned. Planterne ser dog noget medtagede ud gule og halvvisne — men kartoflerne fejler ikke noget. Der er forskel på, om kartoffelsorter er velegnede til at lægge meget tidligt og dermed spirer godt i lidt koldere temperaturer , eller om de er velegnede til at dyrke lidt senere på sæsonen og f. Jutlandia Middeltidlig dansk sort med ovale velformede knolde.

Nächster